Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad

We kunnen online bestellingen niet verwerken in verband met extreme drukte. Kom naar de winkel, heel veel voorraad!

Home Themafeest Jaren 30 kleding
Filters

Productcategorieën

Jaren 30 kleding

Jaren 30 kleding uitzoeken voor een klassiek feest? Dan kun je natuurlijk als Ciske de Rat gaan, het jongetje uit de achterbuurt van Amsterdam die opgroeit tussen drinkenlappen en prostituees. Een Pietje Bell achtige deugniet die in zijn knickerbockers heel wat spulletjes op illegale wijze van plaats laat verwisselen, maar met een hart van goud. Maar ook Clark Gable of Greta Garbo zijn bekende stijliconen voor jaren 30 kleding.

 

Resultaat 1–32 van de 47 resultaten wordt getoond

Jaren 30 kleding items: Bretels, pet en knickerbockers

De kleding van de jaren 30 is niet erg ingewikkeld. Een pantalon en een jasje op een overhemd voor mannen. De pantalon die opgehouden wordt door bretels en de broeken meestal met hoog water. Ribfluweel en wol zijn de gebruikelijke stofjes, want nylon is dan nog niet beschikbaar. Hoofddeksels zijn meestal de gleufhoed of de pet, en als je heel belangrijke was, de hoge hoed.

Rangen en standen in de jaren 30

Kies je voor kleding in jaren 30 stijl, dan kun je spelen met de verschillende rangen, standen en beroepen. Anders dan nu, bepaalde je status en beroep de stijl van je kleding.  Arbeiders droegen afgedragen kleding, terwijl de witte boorden, juist, witte boorden droegen, om zich te onderscheiden van het plebs. Arbeiders hadden kleding waarop je het vuil niet zag, terwijl de klerken zich niet vuil hoefde te maken en dus zich konden permitteren iedere dag een schoon boordje om te doen.

Overhemden met jaren 30 streepjes

De grafische pronts van nu waren in de jaren 30 nog totaal onbekend. Je overhemd was wit, of blauw met streepjes, veel meer keuze was er niet. Het zelfde geldt voor pantalon, jasje en vest. Bruin, donkergroen en vooral grijs, zijn de kleuren van de jaren 30. Alleen als je bij het circus werkte of als piccolo bij een Engelse lift, dan kon je je veroorloven in het rood te verschijnen.

Fop & Feestwinkel