Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Pietenpruik

Dat ook zwarte Pieten pruiken dragen wist je misschien niet. Maar wel dat Pieten heel ijdel kunnen zijn. Het ene jaar lopen ze met grove krullen, het ander jaar hebben ze liever een bos fijne krulletjes. Omdat een pruik die goed blijft zitten wel zo handig is, koopt zwarte Piet zijn Pietenpruik online. De kritische Piet wil natuurlijk wel zijn pruik kunnen wassen wanneer hij in de schoorsteen is geweest. Hij kiest daarom voor een kwaliteitspruik. Dus niet zo’n goedkope pruik die je bij elke drogist kunt halen rond Sinterklaas tijd, maar eentje die veel langer meegaat.

 

Toont alle 8 resultaten

Zwarte Pietenpruik moet tegen stootje kunnen

Dat zwarte Piet graag op zijn handen loopt, hoef je geen kind te vertellen. Het zou wèl raar zijn als tijdens deze capriolen Piet zijn haren verliest. Pieten pruiken moeten daarom goed vast zitten. Het werkt het beste wanneer je eerst een haarkapje of haarnetje op doet. Hier kun je je eigen haren onder stoppen, dan pas doe je de pruik op. Vastzetten kun je met haarpinnetjes doen maar nog belangrijker is het om de pruik eerst op maat te maken. Kies daarom als je budget het kan lijden, voor een verstelbare Pietenpruik.

Wasbare pruik gaat langer mee

Natuurlijk wil zwarte Piet er fris uitzien. Koop je een pruik van goede kwaliteit dan is die ook te wassen zonder dat het een enorme warboel wordt.  Kwaliteitspruiken gaan dan ook meerdere seizoenen mee, in tegenstelling tot de goedkope pruiken die je bij de detailhandel vaak kunt kopen rond Sinterklaas en carnaval.

Wegwerp Pietenpruik voor de hulp Pieten

Pieten die eigenlijk geen Piet zijn, maar alleen maar verkleed willen gaan als zwarte Piet, kunnen de populaire Pietenpruik aanschaffen. Hij is zwart en heeft krullen, maar wassen kun je hem niet. Vergelijk de Pietenpruik met een carnavalspruik. Je trekt hem over je haar en klaar. Wil je net een beetje beter voor de dag komen dan kies je voor de duurdere pruiken die je kunt wassen en verstellen.

Tips voor Zwarte krullen pruik

Heb je eenmaal een Pietenpruik, dan wordt het tijd om te schminken en een paar grote oorbellen uit te kiezen. Let er bij het schminken op dat je de kraag van je Pietenpak niet zwart maakt. Bedek deze bijvoorbeeld met een handdoek. Wanneer je eerst gaat schminken en dan verkleden, loop je kans dat je de schmink er weer afveegt en je haar door de war gaat. Dus eerst verkleden, dan schminken en dan de oorbellen. Na het Sinterklaasfeest was je de pruik en droogt hem voorzichtig. Op die manier kun je hem met carnaval of een jungleparty ook weer aan!

Fop & Feestwinkel