Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad

Let op: wegens extreme drukte, tijdelijk minimale bestelwaarde 99 Euro. Kom naar de winkel voor advies.

Home Themafeest Dickens kleding
Filters

Productcategorieën

Dickens kleding

Dickens_kleding

Dickens kleding 19e eeuw

Dickens kleding kent u vast wel van Oliver Twist of misschien wel van “ A Christmas Carol”. Zelfs wanneer u nog nooit een boek hebt gelezen of verfilming van Dickens hebt gezien, dan nog zal de naam Scrooge vast en zeker een belletje laten rinkelen.  Dickens kleding is heel geschikt voor toneeluitvoeringen in Victoriaanse stijl. De Dickens kleding schept een sfeertje op van geborgenheid, warmte maar ook enigszins stijve en formele Engelse deftigheid.

Toont alle 26 resultaten

Dickens kleding met kerst

Dickens kleding doet het goed met Kerst wanneer de vele kerstmarkten vaak zijn opgetrokken in de stijl van vorige eeuwen. De zware lange mantels die toen modern waren, doen het nog altijd goed wanneer het buiten koud en ijzig is. Jassen met opstaande kraag en brede revers en cape (schouderflappen) zijn een geliefd kostuum voor mannen.  Deze  combineer je  altijd met een hoge hoed.

Dickens kleding voor dames

Ook de dames kleding uit de tijd van Dickens is populair bij kerstmarkten en toneeluitvoeringen. De dames zien eruit als de gouvernante  Mary Poppins. Lange japonnen met nette kraagjes en een opgehoogde achterkant. Op die manier lijkt het of er een flinke bilpartij aanwezig is, zonder dat het er sexy uitziet. De Dickens japon boezemt ontzag in als was het de strenge school  juf die klaar staat met de lineaal om je een flinke tik uit te delen.

Dickens wijde hoepeljurken

In de tijd van Dickens, zo tussen 1835 en 1870, droegen de dames vaak hele wijde, lange rokken met stroken. Om er voor te zorgen dat de jurken ook tijdens het lopen wijd uitstaan, zitten er hoepels in genaaid. Vandaar de naam hoepeljurk. Pofmouwen zijn ook kenmerkend voor de damesjurk uit de die tijd. Als hoofddeksel droegen vrouwen vaak een soort van aureool, waardoor vrouwen een bepaalde heilige uitstraling hadden. Dit heet een luifelhoed.

Dickens kleding en Victoriaanse stijl

Dickens kleding lijkt veel op kleding in Victoriaanse stijl. Dat is geen wonder, omdat de Victoriaanse stijl dateert uit de tijd dat Victoria koningin van Engeland was.  En dat was zo’n beetje de hele 19e eeuw, namelijk van 1837-1901. Geen wonder dat Dickens kleding eigenlijk heel veel kenmerken vertoont van de Victoriaanse stijl.

Preutse en vrome kleding

De Victoriaanse tijd staat nu bekend om de vroomheid en de preutsheid die van onder meer de Dickens kleding afstraalt. Dit komt natuurlijk door de lange rokken en de hoog gesloten blouses. Toch was de Victoriaanse tijd het begin van een meer sociale samenleving. Dickens zou heel tevreden geweest zijn als hij zo lang geleefd had. Hij kwam op voor de armste kinderen en minst bedeelden. Vandaar dat Dickens kleding nog altijd heel erg populair is rond de feestdagen. Ga verkleed als Scrooge, de vrek die uiteindelijk een liefdevol mens werd die dol was op Kerst en cadeautjes uitdelen.

Fop & Feestwinkel