Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Disco

Wist je dat het woord disco afgeleid is van discotheek. Dit type nachtclubs kwam, in Amerika in opkomst in de jaren ’60 en was er vooral op gericht om de bezoekers te laten dansen. Kleurige lichtgevende dansvloeren, discoballen en een echte DJ achter de draaitafel. In de “Seventies” werd disco ook een echt muziekgenre met een eigen kledingstijl. Zien en gezien worden op de dansvloer was dan ook uitermate belangrijk.

In onze collectie disco vind je felgekleurde discojurkjes, glitterjurkjes en vooral veel pailletten. Wil je liever geen jurk dan is een cattsuit of wijduitlopende discobroek een uitkomst. Ideaal te combineren met andere items in onze webshop.

 

Resultaat 1–32 van de 89 resultaten wordt getoond

 

Disco carnavalskleding dames

Carnavalskleding met disco thema behoeft bijna geen toelichting. De foute, uitbundige kleding èn muziekstijl van de jaren 70 met veel glitter en glamour kent iedereen als disco. Het draaide om muziek en dansen, zien en gezien worden. Vandaar dat glitter en neon overheersen.

Wat past bij disco carnavalskleding dames?

Broeken met wijde pijpen, soulbroeken geheten, plateauzolen en natuurlijk veel glitters. Want de discobol, een bol bestaande uit heel veel kleine spiegeltjes heeft alleen effect wanneer er veel geglitterd wordt op de dansvloer. Denk even aan Saturday Night fever met John Travolta, zet een hoog stemmetje op zing Staying Alive.

Disco carnavalskleding dames vol pailletten

Wanneer je de colbertjes ziet in goud of rood vol pailletten gelooft vast niet dat deze jasjes vroeger géén carnavalskleding was, maar gewoon gedragen werd op tv. Door showmasters en presentatoren en zelfs door Freek de Jonge op oudejaarsavond. Nu zijn de glitters een cliché van de disco en daarmee een dankbaar onderwerp voor carnaval. Je mag met carnaval natuurlijk best overdrijven!

Overdrijven mag met disco carnavalskleding

Dus neem een Hotpants of minirokje, een hoed en een boa vol pailletten. Mensen zullen een zonnebril op moeten zetten wanneer jij er aan komt in je disco Carnavalskleding dames. Koop er zelf trouwens ook eentje, hoe groter hoe beter, denk maar aan Sir Elton John. ‘

Disco carnavalskleding dames in neon

En vind je al die glitters toch een beetje teveel van het goede, dan kun je altijd nog teruggrijpen op de neon look die de 70 jaren ook zo beroemd hebben gemaakt. Een catsuit in neon bijvoorbeeld, met wijde pijpen en haltersluiting. Natuurlijk draag je daar een knalroze pruik bij, blauw mag ook. Nog iets stijlvoller maar nog steeds in neon, zijn de dames kostuums Sgt. Pepper. En wil je liever als een beroemdheid gaan, dan kies je voor het Tina Turner disco carnavalskleding pakje, wel weer met glitters trouwens. Wil je geen heel pak, dan kijk je bij Blouses en broeken of Carnavalsjassen. Kies een mooi glimmend overhemd dat je kunt combineren met bijvoorbeeld een glitter hotpants om toch een beetje in disco stijl te blijven. Over glimmers gesproken, natuurlijk vind je ook in de categorie Glitter en glamour genoeg carnavalskleding om te gebruiken bij een disco thema feest.

Fop & Feestwinkel