Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Let op: door drukte bij PostNL is de levertijd iets langer. Hou rekening met 2 tot 5 dagen.
Filters

Charleston

De Charleston is een swingdans dansstijl uit de jaren ’20 die zijn oorsprong vind in de gelijknamige stad Charleston in South Carolina. De Charleston kenmerkt zich voorzal door de snelle beweringen en werd in die tijd veel gebruikt in revues als showdans. Gebruikelijke kleding in de jaren ’20 waren jurken met veel franje, boa’s, veren op het hoofd, parelkettingen en handschoenen.

 

Toont alle 27 resultaten

Charleston carnavalskleding dames

Carnavalskleding voor dames in Charleston zijn voornamelijk jurkjes in de stijl is van 20-er jaren. Super mooie vintage flapperdresses kun je er vinden. Dat zijn jurken in een recht model met veel stroken of franjes of kraaltjes. Ze waren voor die tijd behoorlijk kort en gewaagd, nu zijn de jurken stijlvol, uitdagend en zeker de moeite waard als carnavalskleding voor dames. Sommige kun je perfect gebruiken voor een disco thema, want de pailletten op de charleston jurkjes zorgen voor voldoende glitters. Of kijk eens bij glitter en glamour carnavalskleding.

Charleston carnavalskleding voor dames met pijpje en hoofdband

Ga als flappergirl en trek een charleston jurk aan. Flink zwaaien met je armen is toegestaan, want daarom heten de dames zo. De Charleston is de naam van de dans uit die tijd en inderdaad. Wie goed kijkt moet aan de vogeltjesdans denken. Het is dus niet zo gek om de Charleston als thema te kiezen voor het carnaval! Probeer de dans zelf maar eens uit. Je wordt er instant héél vrolijk van!

Charleston jurk Daisy en the Great Gatsby

Voor wie nog geen beeld heeft moet toch echt eens de tijd nemen om naar de film The Great Gatsby te kijken. Deze film is gemaakt naar het boek van F. Scott Fitzgerald uit 1925. Daar heeft iedereen in ieder geval wel eens van gehoord. Al is het maar vanwege de moderne vertolking in 2013 met DiCaprio. Vrijgevochten, geëmancipeerde vrouwen die net als de mannen, clubs bezochten, (alcohol) dronken (werden) en op tafel dansten. Dames met haar op de tanden, wanneer je niet gediend bent van vrijpostigheden tijdens het carnaval, dan is dit misschien wel de juiste jurk voor jou.

Charleston jurk voor dames tijdens carnaval

De Charleston is feesten voor gevorderden en vrijgevochten dames. Erg toepasselijk dus om dames Charleston carnavalskleding uit te kiezen wanneer je wilt laten zien dat lol maken ook best in je eentje kan. Combineer zo’n charleston jurkje met een boa en veren en voor je het weet dans je met zijn alle de cancan in plaats van polonaise. Kijk voor de zekerheid ook even bij carnavalsjassen om te combineren met je charleston jurk. Je wilt toch geen kou vatten tijdens het carnaval?

Fop & Feestwinkel