Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Let op: door drukte bij PostNL is de levertijd iets langer. Hou rekening met 2 tot 5 dagen.
Home Themafeest Sinterklaas feest
Filters

Productcategorieën

Sinterklaas feest

Het Sinterklaasfeest staat vooral bekend als pakjesavond. Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor alle kinderen die braaf geweest zijn. Stoute kinderen kunnen zich maar beter verstoppen, want hoewel ze niet meer door zwarte Piet mee naar Spanje genomen worden, wacht hen geen lekkernijen maar de roe. Of op zijn minst een rijmpje waar in gewag gemaakt wordt van het wangedrag. Vaak met subtiele hints en milde spots. Per slot van rekening is het Sinterklaasfeest een familiefeest waar het vooral draait om rijmpjes, sinterklaasliedjes, pepernoten en marsepein. En pakjes natuurlijk.

sinterklaas_en_Piet

Resultaat 1–32 van de 175 resultaten wordt getoond

Verjaardag van de goedheiligman

Het is altijd wel een gedoe, of Sinterklaas nu op 5 december of 6 december jarig is. En waarom deelt hij eigenlijk cadeautjes uit? Op je verjaardag krijg je toch cadeautjes? Menigeen kampt met dergelijke prangende vragen, maar je kunt kleine kinderen pas echt in verwarring brengen wanneer Sinterklaas te veel lijkt op ome Piet. Een geslaagd Sinterklaasfeest hangt of staat daarom met de baard van Sinterklaas. Menig hulpsinterklaas is door de naaste familie ontmaskerd vanwege een valse baard!

Sinterklaasfeest met vrolijke pieten

Of ze zo zwart als roet zijn of zo roze als pasgeboren baby’s, het maakt Sinterklaas niet uit. Zolang de pieten maar vrolijk zijn, en een helpende hand bieden, zorgen ze ervoor dat Sinterklaasavond voor iedereen onvergetelijk wordt. Wat natuurlijk ook mee helpt is een lijst met namen van de aanwezigen en hun hebbelijkheden. Op die manier komt Sinterklaas des te geloofwaardiger over, wanneer hij en zijn Pieten de cadeautjes uitdelen. Uiteraard is een mooi kostuum en een echte mijter heel belangrijk, maar vergeet vooral het schoeisel niet. De echte Sinterklaas loopt heus niet op Nike Air Max.

De staf van Sinterklaas

Behalve baard, mijter en lange mantel met passende schoenen (liefst met gesp) heeft Sinterklaas natuurlijk een staf. Hij is namelijk zooooo oud, dat hij eigenlijk een wandelstok nodig heeft, maar ja, een staf maakt natuurlijk veel meer indruk dan een grijsaard met een wandelstok. De staf is van goud en een klein kind kan al van een afstand zien of ie echt is. Dat zit ‘m namelijk in de krul. Een echt staf heeft een mooie krul. Anders is het waarschijnlijk een opgetuigde bezemsteel.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje

De pakjesboot komt uit Spanje, dat weet ieder kind. Spannend wel dat zo’n boot kan verdwalen of dat de pakjes zoek kunnen raken. En hoe kunnen al die pakjes trouwens in één boot? De komst van Sint draait helemaal om spanning. De intocht wordt door het hele land gevolgd. Vreemd dat het niemand opvalt dat de Goedheiligman tegelijkertijd in zoveel plaatsen binnenkomt. En degene die het wel opvalt nemen genoegen met het Hulpsinterklaasverhaal. Geen wonder dat wanneer het eindelijk strooigoed regent, de surprise uitgepakt zijn en de wortels weer gewoon in de koelkast kunnen blijven, iedereen opgelucht is dat hij weer met zijn pieten naar huis gaat.

Pssst! Het geheim van een geslaagd Sinterklaasfeest is bovenal, net te doen of het allemaal echt is.

Fop & Feestwinkel