Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Rockabilly kleding Rockabilly kleding heren
Filters

Rockabilly kleding heren

Heb je als man binnenkort een rockabilly feest maar weet je niet wat je moet aantrekken? Geen nood want dan hier vindt je volop inspiratie en tips voor het juiste rockabilly kostuum. Omdat je je het lekkerste voelt in een outfit die bij je past, is het een goed idee om eens te kijken in welk rockabilly idool jij je het meest herkend.

Enig resultaat

Rockabilly kleding heren

Elvis Presley, king of Rock!

Ben jij het type dat het heerlijk vindt wanneer de hele zaal naar hem opkijkt, ga dan als Elvis Presley. Deze jaren 50 zanger had meestal een wit pak met brede revers en opstaande kraag en veel studs en bling bling. Je hoeft ook niet slank te zijn, want the king of Rock had zowel zijn magere als vette jaren. Met een paar flinke bakkebaarden en een grote vetkuif is je outfit al snel helemaal ok. Je mag er zelfs een zonnebril bijdragen, zodat je lekker incognito kunt gaan feesten.

Jerry Lee Lewis, Great balls of fire

Ben je meer het jongensachtige branie type dan is de rockabilly stijl van Jerry Lee Lewis geknipt voor jou. Een zwarte lange broek en een blouse met korte mouwen zijn all you need. En een piano natuurlijk.. Maar de ware king was natuurlijk Chuck Berry. Check zijn video’s en je weet waar Mick Jagger zijn moves vandaan heeft. “Go Johnny Go” wordt nog steeds door jong en oud als het nummer gezien om eens lekker uit je dak te gaan.

See you later alligator!

Grote kans dat je niet wist dat deze statement de titelsong was van een grote rockabilly hit van Bill Haley. Jaren 50 muziek ten top, op een moment dat Elvis Presley nog niet helemaal de rock erin gegooid had. Dus als Bill Haley kun je in je nette pak (met stropdas) dat vooral een beetje te klein moet zijn, een hele goede versie neerzetten van dit fenomeen. Of denk aan Buddy Holly, dat manneke met die veel te grote bril die met Peggy Sue in een juist iets te groot colbert, de zaal plat speelde.

Meer rockabilly heren kleding inspiratie

Misschien weet je nu al welke outfit het wordt. Misschien ook niet, maar gelukkig kun je online nog veel meer rockabilly kleding voor heren bekijken. Vergeet niet er een paar stoere boots bij aan te trekken en als het even kan, neem je je gitaar natuurlijk mee. One for the money, one for the show….als je nu nog geen zin krijgt om helemaal los te gaan, dan schuilt er waarschijnlijk geen rockabilly fan in jou. Geen nood, want er zijn natuurlijk nog veel andere jaren 50 idolen die ieder op hun eigen manier een invulling gaven aan de rockabilly stijl.

Fop & Feestwinkel