Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Halloween
Filters

Productcategorieën

Halloween

Halloween is de dag dat er gegriezeld mag worden. Daarom ga je verkleed als mummie, skelet of boze heks. Geesten uit de onderwereld komen op bezoek en demonen die door het zelfde deurtje naar binnen willen glippen moeten afgeschrikt worden. Zoek je Halloween kleding, maskers, versiering of accessoires om lekker te kunnen griezelen dan ben je bij www.fopenfeestwinkel.nl aan het juiste adres. Nog leuker is om sfeer te komen proeven bij de grootste Halloween winkel van Brabant .

Resultaat 1–32 van de 1151 resultaten wordt getoond

Pompoenen en reuzespinnen maken Halloween leuk

Met Halloween kun je je helemaal uitleven als je van macaber houdt. Gebruik Make up om het helemaal echt te laten lijken of besprenkel je zelf met nep bloed om de engste dode van allemaal voor te stellen. Ben je niet zo’n fan van bloederige taferelen, kies dan voor de puur natuur pompoen variant. Maak er een stemmig herfst of oogstfeest van door gebruik te maken van oranje en zwart.

DIY Trick or treat

Snijd enge gezichten door een pompoen uit te hollen, van ogen en een mond te voorzien en verlicht de pompoen met een waxinelichtje. Zet je grootste ketel op het vuur en brouw een heksensoepje terwijl je je wrattige neus verstopt achter een zwarte pruik en een hoge heksenhoed. Vergeet niet ergens een reuzespin te verstoppen, misschien wel tussen de snoepjes die gaat uitdelen, of in de lampion bij je deur. Zo’n harige griezel is altijd goed voor de special effects.

Waar komt Halloween vandaan?

Vast staat dat de traditie al heel oud is. De Kelten vierden het Samhain feest als een soort oogstfeest, want 31 oktober was het einde van de oogsttijd en dus tijd voor een feest. Het was eigenlijk de start van de winter. Ook aan de doden werd gedacht want die konden op die datum voor even terug op aarde onder de levenden komen. Omdat ook zielen met minder goede bedoeling terug konden komen, werden afschrikwekkende maskers en rituelen gebruikt.

Halloween géén Amerikaanse uitvinding

Later werd dit heidens feest door Bonifatius voorzien van een christelijk randje omdat 2 november Allerheiligen werd gevierd en later allerzielen. De bedoeling was om heidenen tot het christendom te bekeren zonder geweld, en dus werden heidense feestdagen samengevoegd met christelijke feestdagen. Het woord Halloween werd pas veel later gebruikt in 1600, als  All Hallows’ Even, de avond voor Allerzielen.

Steeds meer landen vieren Halloween

In Mexico wordt op 31-10 het feest “dias de los muertos” gevierd en dat lijkt verdacht veel op Halloween, met als grote verschil dat ook overdag volop gegriezeld wordt. De mensen dansen gemaskerd door te straten, vaak voorzien van een doodshoofd en een grote zeis. Wij denken dan aan de zeis van Magere Hein, maar de link met het oogstfeest is duidelijk. Kortom, wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor Halloween kleding, dan zie je dat je nog vele kanten op kunt met dit thema!

Fop & Feestwinkel