Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Jaren 20 Kleding Jaren 20 kleding mannen
Filters

Jaren 20 kleding mannen

Jaren 20 kleding was tot voor kort alleen voor de brave huisvaders  en  zoet sappige Anton Pieck liefhebbers. Sinds Peaky Blinders zijn de jaren 20 een bron van inspiratie voor stoere en ruige mannen kleding. Kies je voor jaren 20 kleding als man, dan ga je vast voor de stijl van Peaky Blinders Tommy Shelby of zijn nog stoutere handlangers Finn of Freddy.

Toont alle 22 resultaten

Jaren 20 Kleding mannen

Dresscode jaren 20: Hoofddeksels en dandylook

De roary 20’s had ook voor mannen meerdere gezichten. Behoor je tot de upperclass, dan kleed je je als een dandy met zijden sjaal en gleufhoed, behoor je tot de arbeidersklasse, dan loop je in nickerbockers, bretels en draag je een pet.  De kleuren zijn veel grauwer dan tegenwoordig, en ribfluweel een bekend stofje, naast tweed en wol. Een kleurige zakdoek (pochet) zorgde voor de enige kleurige noot.

Jaren 20 kleding mannen voor feestjes

De kleding van de jaren 20 is helemaal goed voor feesten waar de dresscode “klassiek” of  “vintage” is. Vooral vanwege het overhemd en het gilet met horlogeketting.  Jaren 20 kleding mannen leent zich ook uitstekend voor een vrijgezellenavond. Gezellig met de mannen eens even lekker gangbangen met een (nep) Tommygun  en een zakflaconnetje sterke drank op zak.

Peaky Blinders niet illustratief voor jaren 20 kleding mannen

De kleding van de gangsterbende uit de jaren 20 is niet helemaal representatief voor die tijd. De lange jas en wijde broeken waren ook een beetje het handelsmerk van de gang.  Vooral de platte pet (hier komt de naam “peaky” vandaan) was iets wat meer dresscode voor de band dan werkelijk jaren 20 stijl. De Peaky Blinders hebben namelijk echt bestaan, weliswaar niet in de 20 jaren maar wel rond de eeuwwisseling. Daarna werd iedereen die het niet zo nauw nam met de wet, een Peaky Blinder genoemd. Maar ga jij als Peaky Blinder naar het carnaval, dan zit je altijd goed met jaren 20 kleding mannen.

Fop & Feestwinkel