Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Jaren 20 Kleding
Filters

Productcategorieën

Jaren 20 Kleding

Ben je op zoek naar jaren 20 kleding dan heb je vast naar Peaky Blinders gekeken. Of naar de Great Gatsby. Want jaren 20 kleding spreekt enorm tot de verbeelding vanwege de stoere en brute, maar toch elegante en zelfs decadente uitstraling. De mannen in de jaren 20 liepen altijd in driedelig maatpak met pet of hoed, en de aristocratische vrouwen liepen ernaast, of er achter, tot in de puntjes verzorgd.

Resultaat 1–32 van de 89 resultaten wordt getoond

Ingetogen of uitbundige kleding

De stijl van jaren 20 kleding is zowel sober als decadent. De stoffen voor mannen zijn tweed met een visgraat of wol met krijtstreepje. De dames hullen zich in dunne glanzende stofje of in dikke, lange mantels met bont afgezet, afhankelijk van het seizoen en de gelegenheid. Voor het eerst in de geschiedenis gingen dames er alleen op uit, en gedroegen zich zo mogelijk nog decadenter dan de mannen. Ze rookten en dronken en gingen naar de clubs om te dansen. Geen wonder dat jaren 20 kleding uitstekend past bij ieder feestje waar je eens lekker uit je dak wilt gaan.

Jaren 20 kleding: wat trek je aan?

Heb je een maffia feestje, een galaparty of wil je gewoon eens een keertje een vintage make-over waarbij je veranderd in een ijskonijn? Voor inspiratie kun je de populaire serie Peaky Blinders bekijken, maar wees gewaarschuwd, er komen scheermesjes in voor. De Shelby brothers maken hiermee (of met hun vuisten of illegale tommygun) de dienst uit in Birmingham ergens aan het begin van de vorige eeuw.

Jaren 20 hoofddeksels: Pet of hoed?

Het handelsmerk van Peaking Blinders is de cap, ofwel de platte pet (=peaky) met ingenaaid scheermesje. Maar ook de gleufhoed of de slappe hoed past prima bij de jaren 20 kleding, zowel voor dames als de heren. Dames kunnen in plaats van een hoed ook een haarband dragen met veer. Super simpel maar gelijk helemaal terug in de tijd. Een sigarettenpijpje en kralenkettingen mogen ook.

Fop & Feestwinkel