Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Carnavalskleding Limburg

Hoe fraai zijn de kleuren gekozen voor het Limburgse Carnaval. Rood-geel-groen. Niet weg te denken uit de Limburgse Carnaval. De vlag van de provincie Limburg vervaagd er bij in de carnavalsperiode. Niet het wit-blauw-geel overheerst dan maar juist de reggae-achtige kleuren komen tevoorschijn. Ook in de kleding is dat duidelijk zichtbaar. De Fop & Feestwinkel biedt je leuke exclusieve Limburgse carnavalskleding voor dames.

 

Toont alle 7 resultaten

Carnavalskleding dames/Carnavalskleding Limburg dames

Carnavalskleding Limburg dames is net als de carnavalskleding Brabant, herkenbaar aan de provincie kleuren. Alleen anders dan de Brabanders, hebben de Limburgers tijdens het carnaval een geheel eigen carnavalsvlag. De kleuren wijken af van de normale provincie vlag.

Rastakleuren voor carnavalskleding Limburg dames

Normaal hebben ze een wit-blauw gele vlag met leeuw. Maar tijdens de carnaval zijn de kleuren zijn rood, geel en groen. Misschien komen die je bekend voor van de rasta kleuren, alleen het zwart ontbreekt. Deze kleuren kent iedereen, die ooit carnaval heeft gevierd of meegemaakt. En vanaf nu weet je waar ze vandaan komen: Limburg dus, de bakermat van Nederlands carnaval.

Carnavalskleding Limburg dames in rood geel en groen

Ga je naar het carnaval dan zul je al snel een item in rood geel en groen in handen krijgen. Is het niet een muts, dan wel een sjaal, broche of tiara in de carnavalskleuren van Limburg. Zo laat je zien dat jij weet hoe je carnaval moet vieren. Sla dergelijke items nooit af, ze horen erbij. Heb je nog geen items dan kun je zie hier vinden bij de collectie carnavalskleding dames/ carnavalskleding Limburg dames. Natuurlijk kun je ook zelf wat origineels samenstellen en schaf je als eerste een knal gele Body aan. Vervolgens kies je iets leuks uit blouses en broeken. Completeer het bij en boa, veren of limburgese vlag en je bent snel en goedkoop klaar voor vastelaovend.

Fanfare hoort bij Carnavalskleding Limburg dames

Limburg is het land waar spelen bij de majorette of in een fanfare orkest nog heel normaal is. Geen wonder dat de Limburgse carnavalskleding vaak trekjes vertoont die doen denken aan de uniformen van de muzikanten. Een geliefd item om te betrekken bij je carnavalsoutfit zijn de koorden, applicaties en epauletten die men draagt op het kostuum. Pimp je Carnavalskleding dames / carnavalsjassen met een sjaal in rood geel en groen of zet een zelf gebreide rode muts op bij je gele body en trek er een groene petticoat bij aan. Tijdens carnaval kun je niet gek genoeg doen☺.

Fop & Feestwinkel