Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Heksenhoed

De heks is een van de populairste personages om verkleed te gaan bij Halloween. En waar herken je een heks aan? Behalve lange nagels, een lange zwarte jurk en een lelijke haakneus, moet het wel de heksenhoed zijn. De heks bestaat al heel erg lang in de europese cultuur, maar de heksenhoed als typisch accessoire zie je pas vanaf de negentiende eeuw opduiken op Engelse schilderijen en plaatjes.

 

Toont alle 25 resultaten

Een bekende maar vervelende heks

Een heel bekende en vervelende heks met heksenhoed is natuurlijk Eucalypta, uit de verhalen van Paulus de boskabouter. Heksen zijn vaak oude vrouwen, die magische kennis hebben en toverdrankjes kunnen maken. Ze kunnen ook vliegen op een bezemsteel, en vaak kunnen ze zich in een kat veranderen.

Een heks zonder heksenhoed?

Nog een beroemde heks is Madame Hooch, uit Harry Potter. Maar heksen kunnen ook juist jonge vrouwen zijn, die met hun charmes mannen kunnen 'beheksen' en gebruiken voor hun snode plannetjes. Een heksen kostuum is dus een perfecte outfit voor Halloween. Ze kan een beetje eng, maar vooral ook heel grappig zijn. Ben je op zoek naar een goed en voordelig heksen kostuum of heksen outfit, vergeet dan vooral je heksenhoed niet. Bestel ze nu in de webshop!

Fop & Feestwinkel