Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Indiaan

Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Amerika, ontdekt door de zeereiziger Columbus in 1492, die dacht dat hij in India aan land was gegaan. In Amerika waren 3 verschillende hoofdgebieden elk bevolkt door herkenbare indianenstammen. Ondanks dat de indianen nu onderdeel zijn van de Amerikaanse bevolking blijven zij nog steeds hun tradities en gewoontes behouden. Dit doen ze bijvoorbeeld door met hun kleding en hoofdtooien hun positie binnen hun stam aan te geven.

Bij ons in Nederland is indianenkleding altijd populair tijdens carnaval. Onze sexy indianenjurkje is zelfs uitgeroepen tot mooiste jurkje van Nederland! Natuurlijk omvat onze collectie een variatie aan indianenjurkjes, verkrijgbaar in verschillende maten.

Toont alle 15 resultaten

Carnavalskleding dames INDIAAN

Ook zonder carnavalskleding dames INDIAAN, kun je indiaantje spelen. Wie uit is op goedkope carnavalskleding, volstaat met een haarband, een veer en een pruik van sluik, zwart haar. Want het enige verschil tussen een hippie en een indiaan is eigenlijk de veer die achterop je hoofd uit de haarband steekt. Plus dat je je haar in vlechten draagt in plaats van los. Voor de rest draag je natuurlijk veel kraaltjes en franjes en liefst een lendendoek van leer. Maar wil je er echt indiaans gekleed bij lopen, dan vind je bij carnavalskleding INDAIAAN supermooie  indianen jurkjes. We zijn er zelfs mee in de prijzen gevallen! Daarmee ben je een imponerende of juist een sexy squaw en kun je met gemak en zonder zadel een wild paard gaan temmen.

Bekende Indianen lopen in Carnavalskleding dames INDAAN

Klukluk is vermoedelijk de bekendste indiaan uit de jaren 70, want hij speelde de dommige indiaan in de TV serie Pipo. Het was een prototype indiaan, die gebrekkig Nederlands sprak en vreemde eetgewoontes erop nahield. “Mij hebben heel akelig voorgevoel” zei hij dan ook nog. En hoewel klukluk minstens 50 jaar oud was, had hij pikzwart haar, dat door een gevlochten bandje bij elkaar werd gehouden. Achter de hoofdband stak een veer en natuurlijk had hij een leren pak aan met franjes en liep hij op moccasins. Tegenwoordig staan Indianen op een andere manier  weer heel erg in de belangstelling vanwege de band met de natuur en het bovennatuurlijke. Je kunt dus ook als hele wijze indiaanse medicijnvrouw de geesten naar je hand zetten. Een soort heks dus, maar dan op zijn indiaansJ.

Verkleed met carnaval als Squaw of Koppensnelster indiaan?

Met rooksignalen geven de indianen boodschappen door en medicijnmannen of vrouwen zorgen er voor dat boze geesten verdreven worden. Kortom, de indiaan biedt veel inspiratie voor carnavalskleding dames. Wanneer je een sexy indianen jurkje aantrekt en een dromenvanger om je nek dan kun je het feest vast en zeker op gang houden. Ga je naar een themafeest dan kun je ook als cowboy of cowgirl verkleed gaan. Want ooit was er een heftige strijd tussen cowboys en indianen in Noord Amerika. Tegenwoordig leven de Indianen in reservaten, maar houden nog steeds de oude tradities in stand, zoals het roken van vredespijp en het regendansje om de weergoden gunstig te stemmen.

Sexy indianen jurkje met carnaval valt in de prijzen

Indianen is trouwens de benaming van de stammen die oorspronkelijk Amerika bevolkte. Dat klinkt een beetje raar maar het is dan ook gebaseerd op een historisch foutje. Columbus ontdekte Amerika in 1492, dat weet ieder kind.  Maar eigenlijk zat Columbus er een beetje naast, want hij was op zoek naar India, vanwege de specerijen. Hij wist niet eens dat Amerika bestond en dacht dat hij India bereikt had. Want ze hadden inmiddels wel begrepen dat de aarde niet plat was maar rond. Zodoende dacht Columbus slim te zijn en ging naar het Westen, om niet langs de gevaarlijke Kaap de Goede Hoop te hoeven varen. Je kunt bij historische carnavalskleding trouwens ook vast een kostuum vinden waarmee je als ontdekkingsreiziger kunt verkleden. Piraat is misschien ook wel een toe passelijk thema.

Fop & Feestwinkel