Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Let op: door drukte bij PostNL is de levertijd iets langer. Hou rekening met 2 tot 5 dagen.
Home Themafeest Peaky Blinders Peaky Blinders kleding heren
Filters

Peaky Blinders kleding heren

Helemaal verknocht aan de Shelby brothers? Dan is de Peaky Blinders stijl kleding heren helemaal voor jou geknipt. Ga als de stoere Tommy Shelby (of zijn kleine boertje Finn) verkleed en maak de blits met een lange double breasted wollen winterjas met visgraat motief en combineer dat met een driedelig tweedpak in jaren 20 stijl.

Toont alle 30 resultaten

Peaky Blinders stijl kleding heren

Hoe kleed je je in  Peaking Blinders stijl?

Als man is het niet zo moeilijk om een overtuigende crimineel uit de jaren 20 uit het arbeiders milieu neer te zetten.  Het enige wat je nodig hebt is een opgeschoren koppie, bretels en natuurlijk een cap of platte pet. Liefst van wol, met ruitjes, visgraatmotief of tweed.

Streepjes, ruitjes en bretels is  de Peaky F****g  Blinders stijl

Tommy Shelby zie je regelmatig in hemdsmouwen en gilet. Verder draagt hij vaak een pak, liefst met krijtstreep en dito gilet. Het overhemd is zonder kraag. Tommy draagt deze met een losse board, das of vlinderdas.  Een zakhorloge aan een zilveren ketting vertelt hem of het al tijd is voor een volgende missie of kraak. En, heel belangrijk, een zakflacon whisky en sigarettenkoker zorgen voor het noodzakelijke hartversterkertje en stalen zenuwen.

Boots en lange jassen

Dat de Peaky Blinders familie er geen enkele moeite mee heef de handen vuil te maken, wist je natuurlijk wel. Dat ze bij hun ruige leven niet alleen hun hoofd, maar ook de voeten droog moeten zien te houden is logisch. Half hoge leren boots passen uitstekend bij dit misdaadclubje dat het liefst uitrukt wanneer het katten en honden regentJ.

Peaky Blinders stijl kleding heren

Peaky Blinders stijl voor heren kleding is gebaseerd op de kleding stijl uit de jaren 20. In die tijd werden kostuums, hemden en broeken nog van  wol of katoen gemaakt, want nylon was nog niet verkrijgbaar.  De Peaky Blinders stijl is daarom een weerspiegeling van het wollen visgraat kostuum en de tweed coat die in die jaren 20 het straatbeeld bepaalden. Tenminste, als je daar het geld voor had.

Cap in plaats van hoed

Bijzonder is wel dat je wanneer je herenkleding zoekt in de Peaky Blinders , je toch een heel eind komt met hedendaagse kledingstukken. Pak een streepjesoverhemd zonder kraag en draag die met een losse boord, een giletje en een double breasted jasje op een wollen broek met smalle pijpen, et voila, je begint er al een beetje uit te zien als Thomas Shelby. Kies een mooie wollen pet en je Peaky Blinder stijl is al bijna compleet. Combineer met accessoires als zakhorloge of vintage tas en natuurlijk een cap en je bent er klaar voor.

Peaky Blinders stijl kleding heren: Arbeidersmilieu met chic randje

De witte boorden waren in die tijd het tegenovergestelde van de arbeiders, die boordloos door het leven gingen. Een losse kraag was de manier om er toch netjes uit te zien.  In tegen stelling tot de normale dresscode, mag je de mouwen van je overhemd best oprollen als je Peaky Blinders stijl goed tot uiting wil brengen.

Fop & Feestwinkel