Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Sinterklaas feest Sinterklaas artikelen en versiering
Filters

Sinterklaas artikelen en versiering

Geel met paarse slingers zijn wat ons betreft echte Sinterklaas items om de boel te versieren. Paarsgeel doet echt denken aan Sinterklaas. Of beter gezegd, aan zwarte Piet. Want Sinterklaas is natuurlijk vooral rood. En dan hebben we het niet over zijn neus, maar over mijter en mantel.

De zak van Sinterklaas is niet paars

Dissonant is de zak van Sinterklaas. Dat jute, muf ruikende ding is toch een beetje een domper op al die feestelijk versierde cadeaus en die vrolijk uitgedoste Pieten. Waarschijnlijk een overblijfsel van de tijd dat “stoute kinderen” voor straf in de zak gestopt werden. Gelukkig zijn zwarte Pieten geen boemannen en is de roe vooral erg handig om het strooigoed bij elkaar te vegen. Tijd voor vervanging van de jute zak voor een vrolijker versierd exemplaar!

 

Toont alle 10 resultaten

Welke kleur versiering gebruik je met Sinterklaas?

Menig Pietenpakje is paars met gele voering, check maar eens bij de intocht van Sinterklaas. Sinterklaasartikelen en versiering kunnen dan ook het beste in paars en geel uitgevoerd zijn, zodat je meteen aan “zie ginds komt de stoomboot” denkt wanneer je buurvrouw in paars jurkje met gele sjaal de deur uit gaat. Paars is de kleur van het geestelijke gewaad en geel de kleur van het kruis op de mijter. Of heeft iemand een betere verklaring?

Welke kleur zijn de vlaggetjes van de stoombot?

Rood-wit-blauw is altijd goed, als welkom voor de goed heiligman uit Spanje, maar ook oranje (van de wortel en de mandarijnen natuurlijk) past prima bij het Sinterklaasfeest. Voor de rest maakt het eigenlijk niet uit welke kleur je de versiering geeft van de vlaggenlijn, per slot van rekening is Sint er voor iedereen.

Versiering maken voor Sinterklaas

Draaiguirlandes zijn prima geschikt voor de versiering van de stoomboot of de stoel van Sinterklaas. Je maakt eenvoudig van crêpepapier zelf een paar slingers, maar als je daar geen tijd voor hebt, zijn brandvertragende versiering en slingers een goede keuze. Hoewel de tijd voorbij is dat Sinterklaas vrolijk een sigaretje rookte of zelfs een pijp of sigaar, is het altijd het veiligst om brandvertragende versiering op te hangen. Deze zal niet meteen als een fakkel in de brand vliegen wanneer er een vonkje of komt of om andere reden te warm wordt.

Versier het met zwarte Pieten en mandarijnen

Behalve slingers kun je ook zwarte Pietjes of Mijtertjes gebruiken om je themafeest sfeer te geven. Vlaggenlijnen doen het ook altijd goed op de pakjesboot. Daarnaast kun je denken aan lampionnen en ballonnen. Vergeet natuurlijk niet om veel wortels in te slaan. Niet om je huis mee te versieren natuurlijk, maar voor het paard van Sinterklaas. Een wortel in de schoen op een bedje van droog en schoon stro, die je klaar zet bij de kachel, wordt altijd beter beloond dan een lege, vochtige kaplaars.

Fop & Feestwinkel