Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Venetiaans

Het carnaval in Venetië is een carnavalsfeest waar anonimiteit voorop staat. Gedurende dit 12 dagen durende carnavalsfeest in Venetië is iedereen uitgedorst met uitbundige kostuums, een cape en masker. De cape en masker hebben als doel niet herkenbaar over straat te kunnen lopen. Hieronder een selectie van de Venetiaanse capes die jou gedurende carnaval gegarandeerd onherkenbaar maken.

 

Toont alle 23 resultaten

Carnavalskleding dames Venetiaans

Venetiaanse carnavalskleding heeft veel weg van het Braziliaanse carnaval. Pracht en praal, een overdaad aan veren, Venetiaanse carnavalskleding ademt rijkdom en allure, maar ook intriges. Dat komt door het Venetiaanse masker. Venetiaanse carnavalskleding is ook een beetje duister en geheimzinnig. Een cape als carnavalsjas past prima bij Venetiaanse carnavalskleding

Venetiaans Bal masqué

Venetië is de bakermat van het bal masqué, het gemaskeerde bal. Er wordt wel gezegd dat dit de voorloper is van ons carnaval, dat gemaskerde bal in Venetië. Nu nog steeds wordt dat carnaval uitbundig gevierd en duurt maar liefst 12 dagen. Een dergelijk bal zat altijd vol intriges en geheime romances, want met een maskertje op konden alle remmen los. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we ook in de categorie Historische carnavalskleding, flink wat Venetiaanse carnavalsjurkjes en carnavalsjassen tegen komen.

Napoleon verbiedt het dragen van maskers

Vaak leidden dit tot minder feestelijke gebeurtenissen, vergelijkbaar met het vele geweld rond het carnaval in Rio. Want hoewel het Braziliaanse carnaval vooral een parade lijkt van bloedmooie vrouwen, wordt op de achtergrond geroofd en gemoord. Een crimineel valt nou eenmaal niet op wanneer hij zich in clownspak tussen de carnavalsvierders begeeft. In Venetië was het dragen van maskers normaal, ook als het geen carnaval was en men anoniem over straat wilden gaan. Napoleon verbood daarom het dragen van maskers. Alleen tijdens het carnaval was het dragen van maskers en Venetiaanse carnavalskleding nog toe gestaan.

Fop & Feestwinkel